• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Uitbreiden van een rijwoning in Gent

Project
Uitbreiden van een rijwoning in Gent

Jaar
2016-2017

Locatie
Gent

Architecten
BAST architects & engineers
projectteam: Patrick Seurinck, Line Beernaert, Bernard Bierten
stabiliteit: Aniek De Wael

16.206 De eengezinswoning, bestaande uit twee bouwlagen, bevindt zich in woongebied met cultureel, historische en esthetische waarde in de stationsbuurt in Gent. Links van de woning staat een gebouw met 3 bouwlagen.
Aansluitend bij de wachtgevel van de buur wordt een extra verdieping opgetrokken in houtskelet, afgewerkt met grijze leien. Dit vormt een duidelijk onderscheid met het metselwerk van de bestaande woning, maar houdt toch een gelijkaardige schaal aan.

Het platte dak wordt afgewerkt met een dakterras en een teruggesprongen bouwvolume, die als daktoegang dienst zal doen. Het volume wordt opgetrokken in een lichtdoorlatende structuur van polycarbonaatplaten of serreglas. Het terras wordt achteraan gepositioneerd (zuid-west geörienteerd), terug getrokken van de straatkant. Vooraan wordt het groendak.