• Relatie tussen groen en luchtvervuiling wetenschappelijk onderzocht : https://t.co/HI2zWRXq0V via @demorgen

Bio-ecologisch verbouwd hotel

Project
Bio-ecologisch verbouwd hotel

Jaar
2012

Klant
Rosario

Locatie
Bever

Architecten
BAST architects & engineers

09.224 In dit bio-ecologisch verbouwd hotel kan je als individuele gast, groep of bedrijf verblijven en samenkomen. Het ligt letterlijk onder de kerktoren van het dorp Bever in het Pajottenland. Voorheen was het een café en postkantoor.

De eigenaar wou in de lijn van zijn nabij gelegen project Rosario een nieuwe entiteit ontwikkelen om bijkomende overnachtingen te creëren en nieuwe formules te kunnen aanbieden. Er is een keuken die ruimte biedt tot kooklessen en ook dienst doet als restaurant tijdens het weekend waarbij streekeigen producten en gerechten geserveerd worden.


Het gebouw werd met veel respect voor de oude aanwezige elementen verbouwd en vernieuwd. Het heeft een nieuwe ziel gekregen. Een pareltje waarin het aangenaam én gezond vertoeven is. Daar zorgen de ecologische materialen zeer sterk voor.
Behalve het ecologisch materiaalgebruik (FSC-gelabeld hout, recuperatie van de oude houten plankenvloeren voor de wanden, leem, bioverven) wordt het regenwater gerecupereerd voor tuin en toiletten. Meer info vind je hier.

Advies en stabiliteitstudie door BAST architects & engineers
Concept, binnenhuisontwerp & inrichting door Johan Vriens/Rosario
Foto's door Jacques Worms