• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Bouwen van een nul-energiewoning

Project
Bouwen van een nul-energiewoning

Jaar
in uitvoering

Locatie
Deinze

Architecten
BAST architects & engineers
Projectarchitect: Stefanie Neerinck

15.238 De eengezinswoning zal worden opgetrokken in houtskeletbouw en is ontworpen volgens de principes van een nul-energiewoning.

De strakke vormgeving van het geheel zorgt voor een moderne en eigentijdse woning in een jonge woonwijk. De woning staat 10m achter de perceelsgrens ingeplant, waardoor ze iets teruggetrokken is op het perceel. Het volume van de verdieping bevindt zich dieper op het perceel om een minimale visuele impact te hebben van op straatniveau gezien. Door dit volume een deel over het gelijkvloers te laten uitkrijgen wordt een natuurlijke zonwering gecreƫerd die mogelijke oververhitting op het gelijkvloers helpt te voorkomen.

De gevelmaterialen die gebruikt worden, zijn grijze crepi en grijze baksteen, wat zorgt voor een neutrale en moderne uistraling. 
Naast de woning komt een ecologische zwemvijver met beplanting. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met de bouwheer.