• De week van de circulaire economie : bekijk deze inspirerende documentaire : https://t.co/7kq2FIBJ5P

Eengezinswoning

Project
Eengezinswoning

Jaar
2013-2016

Locatie
Oosterzele

Architecten
BAST architects & engineers
ontwerp: Bruno Deraedt en Silke Maertens
werfopvolging: Lode Goethals


De woning werd gebouwd op een mooie locatie te Oosterzele. De rustige omgeving en het sterk aflopende terrein leende zich tot een uitdagend ontwerp. Bij het ontwerpen van de woning was er bijzondere aandacht voor de esthetiek van het volume.

De vormentaal gaat uit van twee balken, verschoven ten opzichte van elkaar. Het bovenste volume wordt naar de straat geschoven, hierdoor ontstaat een beleving bij het benaderen van de woning, een carport en overdekt binnenkomen.

Het ontbreken van kolommen en de visueel zwevende terrassen geven een dynamiek aan de woning. De volumes worden opengetrokken naar de tuin.  Het terrein leende zich verder tot het ontwerpen van een half ondergrondse verdieping. Hierdoor wordt het zicht van de tuin op drie verschillende niveaus en manieren beleefd. Het materiaalgebruik accentueert dit gegeven.

De rode baksteen, met kleurschakeringen wordt geplaatst ten opzichte van wit pleisterwerk.
Door de grafiek van de gevel vanuit de tuin worden de twee balken opnieuw één geheel en wordt een esthetiek aangeschreven.