• De circulaire en gezonde wereld vraagt extra werkkrachten ! We breiden opnieuw ons team uit : Ben jij de projectarc… https://t.co/whhtoYUcaC

Bouwen van een bio-based kinderdagverblijf

Project
Bouwen van een bio-based kinderdagverblijf

Jaar
2016-2018

Klant
Stad Oostende

Locatie
Oostende

Architecten
BAST architects & engineers

Partners
FURNIBO

16.250 Het betreft het bouwen van een kinderdagverblijf voor 72 kinderen, verdeeld over 4 leefgroepen. Het gebouw is voorzien van bijhorende kantoren, een multifunctioneel atrium, een keuken, wasplaats en de personeelsruimtes. Een van de belangrijkste pijlers van het gebouw is het optimaliseren van de architectuur in functie van het belang van de gezondheid van de kleine gebruikers. Het gebouw wordt opgetrokken volgens bio-ecologische principes dewelke inhouden dat materiaalkeuzes en energieconcepten zodanig zijn dat zij de kleinste impact hebben op de menselijke gezondheid en het milieu.
De structuur is opgetrokken uit houtskelet, en gevuld met stro en kalkhennep. De strobouwwanden zijn afgewerkt met een traskalkpleister; de kalkhennepwanden zijn afgewerkt met een plaatmateriaal uit accoya-fineer. Verder hebben alle gevelmaterialen een lange levensduur en een beperkt onderhoud.