• Relatie tussen groen en luchtvervuiling wetenschappelijk onderzocht : https://t.co/HI2zWRXq0V via @demorgen

Cohousing Drongen

Project
Cohousing Drongen

Jaar
2015-2017

Locatie
Drongen

Architecten
BAST architects & engineers
projectteam: Lode Goethals en Silke Martens

15.243 Vlak bij het station van Drongen zullen in 2017 zes gezinnen intrekken in 6 ecologische nieuwbouwwoningen met elk hun priv├ętuin. Zij worden gebouwd volgens het BEN-principe (Bijna Energie Neutraal). Daarnaast delen ze een groot stuk tuin, een fietskelder, een charmante geklasseerde boerenwoning die wordt uitgebouwd als gemeenschappelijk paviljoen.
Door de goede inplanting van het mini-cohousingproject slagen we er in een erg grote en open gemeenschappelijke tuin naast het paviljoen te voorzien. Daar is plaats voor bomen, een mini-kinderboerderij en een moestuin. Alle cohousingprincipes worden dus onverminderd toegepast: parkeren aan de rand, privacy, gedeelde tuin met ontmoetingsplein, gedeelde binnenruimte, centrale plaats voor de fietsen, bergruimte, minimale verharding, fiets- en wandelpaden, natuurlijke waterhuishouding, volgens een vraaggestuurd bouwproces in eigen beheer.