• Relatie tussen groen en luchtvervuiling wetenschappelijk onderzocht : https://t.co/HI2zWRXq0V via @demorgen

Verbouwen feestzaal/café tot interieurzaak

Project
Verbouwen feestzaal/café tot interieurzaak

Jaar
in uitvoering

Klant
Groep Tanghe

Locatie
Avelgem

Architecten
BAST architects & engineers
ontwerp: Patrick Seurinck
werfopvolging: Bernard Bierten

14.218 Een voormalige bioscoop, café en jeugdhuis worden samengevoegd en verbouwd tot een interieurzaak met een toonzaal, kantoorruimte, een polyvalente zaal voor evenementen en opslagruimtes. De drie oude straatgevels worden zoveel mogelijk terug in hun originele staat gebracht. De belangrijkste uitdaging was om toch voldoende licht binnen te brengen in het gesloten bioscoopgebouw en om de toonzaal voldoende zichtbaarheid te geven vanaf de straat. Door een stuk van de zijgevel en het dak weg te snijden komt de massieve voorgevel als een decorstuk vrij te staan. Daarachter wordt in tweede lijn een glasgevel opgetrokken die als etalage fungeert. De ruimte tussen beide gevels wordt een gaanderij die een deel van de publieke ruimte wordt. Door deze ingreep kan de zon tot diep in het bouwblok binnentreden. Tegelijk wordt er ook een zicht-as getrokken tussen het kerkplein en de toonzaal.
In de achtergevel van het hoofdgebouw wordt een grote raampartij aangebracht die voldoende daglicht binnenbrengt in het kantoor beneden en de tentoonstellingsruimte boven.
BAST voorziet in het architecturaal, structureel en energetisch concept van de renovatie. Tanghe Interieur staat in voor ontwerp en uitvoering van de interieurinrichting.