• Relatie tussen groen en luchtvervuiling wetenschappelijk onderzocht : https://t.co/HI2zWRXq0V via @demorgen

Renovatie en uitbreiding van een zonevreemde woning

Project
Renovatie en uitbreiding van een zonevreemde woning

Jaar
2015-2016

Locatie
Maarkedal

Architecten
BAST architects & engineers
ontwerp: Bruno Deraedt

Het betreft een energetische renovatie en uitbreiding van een zonevreemde eengezinswoning. De typologie van de woning speelt in op de landelijkheid maar biedt daarvan een moderne vertaling. De inplanting is gebaseerd op “genius loci” van de plek: de uitzichten over de Vlaamse Ardennen, beschutting tegen wind, de geo-biologie,etc.
De oude L-vorm bleef behouden waardoor een gunstig micro-buitenklimaat gecreëerd wordt. De oude woning werd perfect geïncorporeerd in de nieuwe uitbreiding. De uitbreiding is conform passiefhuisregels en bevat tal van bouwmethodieken als testcase voor ons kantoor: stro, houtbouw, houten vloerroostering, balloonframe, ventilatie,… De gevels worden bekleed met thermo-gemodificeerde populier. Het volume uitstekend aan het hoofdvolume krijgt een geweven houtstructuur.