• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Stabiliteit voor rijwoning voor een jong gezin

Project
Stabiliteit voor rijwoning voor een jong gezin

Jaar
2014

Locatie
Evergem

Partners
Tim Peeters Architecten

12.570 Tim Peeters Architecten contacteerde BAST voor het berekenen van de structuur van project Ralingen. Deze eengezinswoning bestaat voornamelijk uit één grote open leefplaats met daar rond verschillende nissen met elk een eigen functie.
De gevels zijn met klassieke materialen opgebouwd, maar wel bijzonder door het ritme van grote raamopeningen en zware betondorpels en -lintelen. De ramen zijn alle even breed, maar variëren volgens het gebruik van de achterliggende nis. Midden in de grote open leefruimte met vide staat één betonkolom, die ook als schouw dienst doet. Deze kolom draagt in eerste instantie de zoldervloer en het dak.
De lichte tussenvloer, die voornamelijk een passerelle boven de open leefruimte vormt, werd opgehangen aan de balken van de zoldervloer door middel van enkele dunne stalen trekkers. Naast de kolom zit nog een laatste zichtbare restant van het oude huis: een kelder met koepelgewelf, zorgvuldig ingepast in het plan onder trap en kookeiland.

Foto's door Tim Peeters Architecten.