• Relatie tussen groen en luchtvervuiling wetenschappelijk onderzocht : https://t.co/HI2zWRXq0V via @demorgen

6 appartementen + werkwinkel

Project
6 appartementen + werkwinkel

Jaar
2006

Locatie
Mortsel

Architecten
ir. arch. Bart Deschoolmeester
arch. Herman Remes

Partners
Brik cv

D1065 Het gebouw huisvest zes appartementen op de verdiepingen en een werkwinkel op het gelijkvloers en in de kelder. Om daglicht toe te laten en een aangename werkomgeving te creëren werd een patio uitgegraven tot op kelderniveau. Naast deze patio zijn het de voetgangersdoorsteek naar de drukke winkelstraat en de terrassen aan de voorgevel die de architectuur van het gebouw bepalen. De stedenbouwkundige voorschriften vereisten voor elk appartement een terras met minimale afmetingen 1,5x2,5m. Van deze nood werd een deugd gemaakt door de terrassen te omsluiten en ze als ‘verdiepingsserres’ te concipiëren. De appartementen genieten van het ‘serre-effect’ wat de energiehuishouding ten goede komt. De terrasvloer werkt als luifel voor de achterliggende ‘echte’ gevel op zomerdagen. Ook qua materiaalgebruik werd een verantwoorde keuze gemaakt: dragende binnenwanden in kalk-zandsteen, isolatie in minerale vezels, buitenschrijnwerk in kastanjehout, achtergevel in gevelsteen, gevel gelijkvloers in thermisch verduurzaamd vurenhout, gevels kantoor in houtskelet met cellulosevlokkenisolatie en de binnenafwerking in gipsvezelplaat.