• Relatie tussen groen en luchtvervuiling wetenschappelijk onderzocht : https://t.co/HI2zWRXq0V via @demorgen

Renovatie staalatelier tot woning & atelier

Project
Renovatie staalatelier tot woning & atelier

Jaar
2011-2015

Locatie
Gent

Architecten
ontwerp: arch. Patrick Seurinck
uitvoering: BAST

Extra info
in uitvoering

11.211 Tussen Portus Ganda en de Sint Baafsabdij in Gent wordt een voormalig metaalatelier verbouwd tot twee woningen met atelier en garage.
De oude rijwoning, gesitueerd op archeologische fundamenten, maakt plaats voor een ecologische lage energiewoning voor levenslang wonen. Naast de tuin, onder de hertimmerde fabrieksdaken komt de atelierruimte en een overdekt terras.

Het volume boven de garage aan de Spanjaardstraat wordt gerenoveerd tot een extra woning. Een split-level optimaliseert circulatie, ruimtelijkheid en zichten. Bovenaan komt een extra verdieping met terras, een kopie van de bovenbouw van de andere woning. Architect Patrick Seurinck stond in voor het ontwerp, BAST voor de uitvoering, stabiliteit en technieken.