• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Renovatie naar een levenslange woning

Project
Renovatie naar een levenslange woning

Jaar
2018

Locatie
Melle

Architecten
BAST architects & engineers
Projectleider: Jeroen Couck


16.253 Aan de basis van de totaalverbouwing van deze bestaande rijwoning ligt de visie van toekomstgericht
renoveren. Het resultaat is een ontwerp waar aanpasbaarheid centraal staat; zo is de woning volledig
herindeelbaar naargelang de levensfase van de bewoner(s).

Het hoofdgebouw werd op het gelijkvloers gerenoveerd. De kamers op de verdiepingen werden
opgefrist. De achterbouw werd gesloopt en er wordt een nieuw volume opgetrokken waarvan de
leefruimte en keuken gesitueerd worden. De zij- en achtergevel werden geïsoleerd en voorzien van
crepi en houten gevelbekleding. De voorgevel wordt behouden wegens esthetische redenen.
Het hout van de gevelberkleding komt terug in de binnenruimte. De Warme accenten in natuurlijke
materialen geven een “huiselijke touch” in een ruimtelijke en lichtrijke indeling.

Er wordt een ventilatiesysteem C voorzien; voor de verwarming voorziet men een hoogrendementsketel
op gas met vloerverwarming op gelijkvloers en radiatoren verdieping. Voor het hergebruik van het
regenwater wordt een kubststof put voorzien van 7500L onder het nieuw aangelegde terras.