• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Herbouw van een compacte eengezinswoning

Project
Herbouw van een compacte eengezinswoning

Jaar
2019

Locatie
Sint-Amandsberg

Architecten
BAST architects & engineers
Ontwerp: Arch. Jeroen Couck

17.215  Deze zeer compacte en energiezuinige rijwoning in Sint Amandsberg telt een gelijkvloers en een verdieping. Er wordt afgeweken van het bestaande gabarit om een volwaardige 2de bouwlaag te realiseren afgewerkt met een plat dak. Deze afwijking is volledig te verantwoorden in de stedelijke context, en vermindert zelfs de ruimtelijke impact in het straatbeeld.

Het betreft een herbouw met houtskelet en uitgevoerd in ecologische materialen. De bewoners hebben ook hun best gedaan en een groot deel zelf gebouwd.

De woning wordt zeer compact ingericht, met een open trap die een zekere visuele afscheiding vormt tussen de open dag-ruimtes, maar die tevens ook de bovenverdieping zeer efficiƫnt inricht dankzij de centrale opstelling.
Het binnentrekken van natuurlijk licht en het maximale zicht op en gevoel met de achtergelegen tuin zijn basispijlers in dit project. Het resultaat is een lichtrijke en open woning, met een warm gevoel ondanks de functionele indeling en de sobere materiaalkeuzes.