• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Wedstrijdontwerp Huis van het Kind

Project
Wedstrijdontwerp Huis van het Kind

Jaar
2013

Klant
OCMW Zulte

Locatie
Zulte

Architecten
BAST architects & engineers
projectteam: Patrick Seurinck en Line Beernaert

Wedstrijdontwerp in opdracht van OCMW Zulte voor het ontwerpen van het Huis van het Kind.
De structuur van het nieuwe gebouw werd zo eenvoudig mogelijk opgebouwd. Het raster van de recente uitbreiding van het Sociaal Huis (rechts van de site) met assen op 4m50 breedte wordt doorgetrokken in het Huis van het Kind. Dit zorgt niet alleen voor een visuele integratie van beide gebouwen, maar zorgt er ook voor dat overspanningen beperkt blijven en standaardisering mogelijk is. Op deze manier wordt rationeel omgegaan met materiaalgebruik en diktes en wordt budgetvriendelijk gebouwd.

Het Huis van het Kind zal natuurlijk worden gebruikt door kinderen, maar ook door ouders, werknemers en bezoekers. De vormgeving is speels en kleurrijk,  maar moet tegelijk ook functioneel en efficiĆ«nt zijn. De ruimtes moeten op schaal van het kind worden vormgegeven, monumentaliteit is dus niet aan de orde. De architectuur streeft naar een optimale symbiose tussen al deze parameters.