• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Verbouwen van woning met wintertuin

Project
Verbouwen van woning met wintertuin

Jaar
2006

Locatie
Zwalm

Deze landelijke woning werd achteraan uitgebreid met een wintertuin. In de zomer werkt deze volgens het “double envelop principe” als thermische buffer en in de winter als “zonnecollector". De warmte uit de veranda wordt gebruikt als “voor-verwarming” voor de verse toe te voeren lucht in de woning. De glaspartij tussen de veranda en de woning zorgt voor de nodige thermische isolatie en zorgt ervoor dat warmteverliezen vanuit de woning naar de veranda tijdens het stookseizoen beperkt worden. Omgekeerd zorgt diezelfde glaspartij ervoor dat tijdens de zomermaanden niet teveel warmtewinsten vanuit de veranda naar de woning gaan. Verder werd de volledige woning langs de buitenzijde geïsoleerd om het wooncomfort te verbeteren.