• Relatie tussen groen en luchtvervuiling wetenschappelijk onderzocht : https://t.co/HI2zWRXq0V via @demorgen

Verbouwen boerderij tot landelijke woning

Project
Verbouwen boerderij tot landelijke woning

Jaar
2013-2015

Locatie
Zulzeke

Architecten
BAST architects & engineers
Projectteam: Bruno Deraedt, Sebastiaan Debeir

13.237 Deze boerderij, gelegen in landelijk gebied, werd omgebouwd tot eengezinswoning.
De grote raamopeningen zorgen voor veel lichtinval en doorzichten vanuit de woning naar de groene omgeving. De bestaande buitenmuren in metselwerk werden zoveel mogelijk behouden en er werd een nieuw houtskelet in geplaatst. 



Er werd resoluut voor ecologische materialen gekozen:
-de constructiewijze (houtskelet met nagroeibare isolatie)
-de afwerkingsmaterialen van de gevel (FSC-hout)
-het schrijnwerk (acoya)
-de vloeren (kalkchape en keramische tegels).
Qua ventilatiesysteem werd geopteerd voor systeem D.