• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Technieken en energiestudie voor Green Tower

Project
Technieken en energiestudie voor Green Tower

Jaar
2015-2017

Locatie
Gent

Architecten
EGUS architecten

Partners
Projectteam: Bruno Deraedt, Sara Van Holm

14.602 Het project is een nieuwbouw appartementsgebouw, met substantiële groenelementen op elke verdieping. Er is zorg besteed aan toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en ouderen naar alle niveaus: kelder, tuin en gemeenschappelijke daktuin d.m.v. een XL-lift. Op het gelijkvloers bevindt zich één grondgebonden gezinswoning met private fietsenberging. De bovenliggende verdiepingen zijn opgedeeld in 15 units.

Ten behoeven van het realiseren van het BEN-concept werd door BAST een studie gemaakt van de bouwschil. Dit werd gedaan a.d.h.v. de EPB-software. Daarnaast werden de gebouwen ook gesimuleerd op gebouwniveau met de PHPP-software (passiefhuisberekeningen).
Hieruit ontstaat het energieconcept dat vervolledigd wordt met de technieken om tot een bijna-energie-neutraal gebouw te komen.

Architectuur door EGUS architecten
Technieken en energiestudie door BAST