• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Renovatie volgens passiefhuisstandaard

Project
Renovatie volgens passiefhuisstandaard

Jaar
2009

Locatie
De Pinte

Architecten
arch. Alexis Versele

Extra info
passiefhuisschrijnwerk met drievoudige beglazing // mechanische ventilatie met warmteterugwinning // externe zonweringen: natuurlijke vegetatie en screens // zonnecollectoren 8 m² // recirculaire dampkap

D2060 Een traditionele woning werd getransformeerd naar een hedendaagse woning zowel op vlak van architectuur, materiaalgebruik als planindeling. De bestaande raamopeningen werden aangepast in functie van de oriëntatie. Hierdoor geeft de woning een vrij gesloten indruk aan de voor- en zijkant omdat deze noordelijk georiënteerd zijn. Maar door de open achterzijde genieten de leefruimten van veel licht die tot bijna alle ruimtes kan invallen. Door daarbijkomend de leefruimten open te werken, bereiken de bewoners het loftgevoel dat ze zochten.
Voor meer informatie klik hier.