• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Kantoorgebouw Stroomop

Project
Kantoorgebouw Stroomop

Jaar
2007

Klant
Stroomop bvba

Locatie
Kuurne

Architecten
ir.arch. Bruno Deraedt

07.208 Het betreft het ontwerp van de kantoorruimtes van het bedrijf Stroomop in Kuurne. Stroomop ijvert voor een ethisch verantwoorde manier van ondernemen. Ze wil pelletverwarming, zonne-energie en ventilatie-systemen bekend maken en promoten. Een bio-ecologisch ontwerp voor hun kantoorruimtes is een logisch gevolg van dit ecologisch gedachtengoed. In een bestaande loods /vlasschuur in een binnengebied werd op de oude verdiepingsvloer het volledige kantoor ingericht. Gezien de loods zich tot aan de perceelsgrenzen uitstrekt, is er geen ruimte voor ramen aan de zijkanten. Het licht dient dan ook volledig zenitaal de ruimte binnen te vallen via de nok van het dak. Door het inbrengen van een binnenpatio onder deze lichtstraat wordt het licht verdeeld over de verschillende kantoren en de vergaderzaal. De renovatie is volledig uitgevoerd in bio-ecologische materialen en wordt verwarmd met wandverwarming op basis van pelletketels. Op het gelijkvloers is de ruimte ingericht als opleidingsruimte en showroom voor pelletkachels en ventilatiesystemen. In de voorgevel werd één raam toegevoegd zodat vanuit het kantoor van de zaakvoerder in- en uitgaande bewegingen kunnen gevolgd worden. Binnenkijken? Klik hier. Foto's door Stroomop.