• mooi ! https://t.co/4vHLGQpmi9

Bouwen van een passiefwoning

Project
Bouwen van een passiefwoning

Jaar
2011-2013

Locatie
Sint-Pieters-Leeuw

Architecten
BAST architects & engineers


Het ontwerp betreft een passieve ééngezinswoning in open bebouwing. Het perceel is gelegen in een woongebied met landelijk karakter. Dit passiefhuis is gelegen op een zeer specifiek perceel. De voorzijde is zuidgericht en het terrein is hellend. Om aan de passiefhuisstandaard te voldoen koos BAST voor een compact en zeer goed geïsoleerd volume. De zuidgevel is volledig beglaasd voor voldoende zonnewinsten binnen te krijgen.
Om oververhitting te vermijden is deze ‘gordijngevel’ voorzien van automatische zonnewering.
Links van de woning is een berging aangebouwd buiten het passief volume. Deze geeft ook toegang tot een prefab kelder. De materialen zijn bio-ecologisch: een houtskeletbouw met papiervlokken in de wanden en dak. Er werden zo veel mogelijk nagroeibare materialen gebruikt.